torsdag 16 augusti 2012

Thuvas mini cupcake

 Sockerkaksmeten:
125 g Margarin
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

Plocka fram liten som "hallongrottor" formar i en långpanna.
Rör matfett och socker pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver.
Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan.
Häll lite smeten i formarna halva.
Grädda mitt i ugnen i ca 5-8 minuter men kolla noga för kan blir snabbt brunfärg.

200 grader

Frosting:

Blanda dem resten i en skål:
100 g färskost (philadelphia)
50 g mjuk smör
5-6 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Några droppar av röd hushållfärg

Blanda ihop alla och ställ in kylen tills dem är ganska hård för att kunna spritsa fint toppen.
Men först klick lite sylt på muffinsar innan frosting på, jag hade blåbär och hallon.
Ta nåt strössel, godis eller färska bär
Kan frysa in ja.

Lycka till/ Lotta

2 kommentarer:

  1. Hur många blir det? Det ser så gott ut, kan inte vänta att baka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Förlåt att du fick väntat på min svar...
      Jag minns inte hur många var det, hm det var små formarna. Ojoj att jag missade skriva hur många.
      ca 20-25 st? Prova häll smeten och se hur många formarna blev det?
      Lycka till!!!

      Radera

Gärna lämnar kommentar då är jag jätteglad