torsdag 16 augusti 2012

Thuvas mini cupcake

 Sockerkaksmeten:
125 g Margarin
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

Plocka fram liten som "hallongrottor" formar i en långpanna.
Rör matfett och socker pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver.
Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan.
Häll lite smeten i formarna halva.
Grädda mitt i ugnen i ca 5-8 minuter men kolla noga för kan blir snabbt brunfärg.

200 grader

Frosting:

Blanda dem resten i en skål:
100 g färskost (philadelphia)
50 g mjuk smör
5-6 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Några droppar av röd hushållfärg

Blanda ihop alla och ställ in kylen tills dem är ganska hård för att kunna spritsa fint toppen.
Men först klick lite sylt på muffinsar innan frosting på, jag hade blåbär och hallon.
Ta nåt strössel, godis eller färska bär
Kan frysa in ja.

Lycka till/ Lotta

Juli