Sockerkaksmeten:
125 g Margarin
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Plocka fram liten som "hallongrottor" formar i en långpanna.
Rör matfett och socker pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver.
Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan.
Häll lite smeten i formarna halva.
Grädda mitt i ugnen i ca 5-8 minuter men kolla noga för kan blir snabbt brunfärg.
200 grader
125 g Margarin
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Plocka fram liten som "hallongrottor" formar i en långpanna.
Rör matfett och socker pösigt.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver.
Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan.
Häll lite smeten i formarna halva.
Grädda mitt i ugnen i ca 5-8 minuter men kolla noga för kan blir snabbt brunfärg.
200 grader
Frosting:
Blanda dem resten i en skål:
100 g färskost (philadelphia)
Blanda dem resten i en skål:
100 g färskost (philadelphia)
50 g mjuk smör
5-6 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljsocker
Några droppar av röd hushållfärg
Men först klick lite sylt på muffinsar innan frosting på, jag hade blåbär och hallon.
Ta nåt strössel, godis eller färska bär
Kan frysa in ja.
Lycka till/ Lotta