4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
175 g smör
Havresmet:
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
200 g havregryn
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
Blanda mjölblandningen med äggsmeten och blanda också ner det smälta smöret.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform på ca 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter (jag hade 15 minuter mycket kladdigt mums).
Medan kakan gräddas gör du havresmeten:
blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.
Ta ut kakan ur ugnen, bred på havresmeten och fortsätt grädda i ytterligare 10 minuter.
Låt kakan kallna och skär bitar, gärna in frysas då smaka godare nästa dag när värma mickro. Ta klick nåt av glass till, mums.
Lycka till!!!