onsdag 8 februari 2012

Kladdkakan med havretäcke



4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
175 g smör

Havresmet:
75 g smör
2 dl socker
1,5 dl grädde
1 dl sirap
200 g havregryn

Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.
Blanda mjölblandningen med äggsmeten och blanda också ner det smälta smöret.
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform på ca 30 x 40 cm.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter (jag hade 15 minuter mycket kladdigt mums).
Medan kakan gräddas gör du havresmeten:
blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.

Ta ut kakan ur ugnen, bred på havresmeten och fortsätt grädda i ytterligare 10 minuter.
Låt kakan kallna och skär bitar, gärna in frysas då smaka godare nästa dag när värma mickro. Ta klick nåt av glass till, mums.

Lycka till!!!

Blandat minnena