söndag 26 februari 2012

Mjölkchokladmousse med apelsin



4 personer

150 g mjölkchoklad
4 äggulor
1 1/4 dl strösocker
Skal av 1/2 apelsin
1 msk apelsinsaft
3 dl vispgrädde
Garnering:
Lite apelsin eller nåt frukt. (Jag tog polkagris )

1. Häll halv dl vispgrädde och små bitar chokladen i kastrull tills smälta fint och drag undan platta.
2. Vispa ihop äggulor, socker, apelsinskal och apelsinsaft i en rostfri skål över sjudande vattenbad. När krämen har blivit tjock och vit, vispa vidare med elvisp.
3. Vispa 2,5 dl vispgrädde i en skål sedan vänd ner i äggkrämen. Vänd ner chokladsmeten och rör moussen slät.
Spritsa eller klicka ut i glas eller skålar.
Ställ in kylen några timma.

Mumsig/Lotta

Juli