lördag 21 december 2013

Saffranssnittar

ca 25 st       175 grader

1 paket saffran
1/4 dl socker
1 msk vatten
2 msk ljus sirap
100g smör, rumsvarmt
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

stöt saffran och 1 msk socker i en mortel till ett fint pulver.
Blanda pulvret med vatten och sirap och rör om det ordentligt.

Rör smöret och resten av sockret poröst. Rör ner saffransblandningen.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner även det.
Bearbeta degen så att den blir jämn och fin.

Dela degen i två delar och rulla dem till längder. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till rullarna med fingrarna.

Grädda längderna mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Skär i sneda bitar medan kakorna ännu är varma.
Låt dem svalna helt på plåten.

Lycka till och God jul fortsättning/ Lotta


Juli