Loubieh bel zeit- brytbön gryta
1 gul hackad lök
2-3 pressad vitlök
250 g nötfärs
Vitlökspulver
Lökpulver
Vitpeppar
Sju kryddor
1 köttbuljong
Aromatkrydda
Fryspåse brytbönor
Hel tub tomatpuré
Koka hela brytbönor från påse och koka ca 10-15 minuter på mellan värme undertiden när du steka färsen. (Inte för mycket vatten över bönor utan precis lika bönor o vatten lite mindre.
Stek lök och vitlök fräsa en stund, lägg färsen och steka. Krydda vitlök, Lökpulver, Vitpeppar, 2-3 tsk sju kryddor, köttbuljong.
Häll färsen i grytan med bönor och töm hela tuben av tomatpuré. Röres på svag värme låt den puttra ca 15 minuter för få mer smak men avsmaka om vill krydda mer eller en till buljongtärning.
Gärna med bulgur eller ris till.
Lycka till!