torsdag 14 juli 2011

Jordgubbspiroger



8 pers

Ingredienser
4 frysta smördegsplattor
Låda med färska jordgubbar eller frys paket
Kardemumma
strösocker
madelmassa
vaniljkräm (marsan vaniljsås)
1 ägg
Pärlsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen.
Snoppa och skär jordgubbarna i tunna skivor.
Vispa vaniljkräm finns avvisning på förpackningen.

Kavla ut smördegsplattorna till nästan dubbel storlek och dela dem i två bitar vardera.
Fördela riven madelmassan på plattornas mitt. Toppa med ca 6st jordgubbar och strö över lite socker och kardemumma. Och så sista klick med vaniljkräm på.

Vik samman smördegsplattorna upp och nyp ihop kanterna noga se på bilden och lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla med uppvispat ägg och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter, tills pirogerna har fått fin färg.

Lätt och enkelt
Lycka till♥ Lotta

Juli