2 ägg
2½ dl socker
8-10 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
2 dl matolja
1 dl mjölk
1 msk rosenvatten
sesamfrön
Vispa först ägg och socker.
2½ dl socker
8-10 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
2 dl matolja
1 dl mjölk
1 msk rosenvatten
sesamfrön
Vispa först ägg och socker.
Häll i matoljan, mjölk och rosenvatten.
Blanda de torra varorna i en egen skål först innan man blandar allt tillsammans.
Rör ihop allt till en deg.
Blanda de torra varorna i en egen skål först innan man blandar allt tillsammans.
Rör ihop allt till en deg.
Lägg sesamfrön på en tallrik.
Sen rullar man bollar av degen och trycker ned ena sidan i sesamfrön.
Sen vänder man den sidan uppåt och lägger dom på en plåt med bakplåtspapper.
Sen vänder man den sidan uppåt och lägger dom på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem i ugnen, mitten eller lite högre. ca 10 min (tills de får färg) i 200 grader.
Jättegott till te!
Lycka till /Love Lotta