Gör smeten:
2 ägg
3 dl socker
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Vispa ägg och socker.
Smält smör, blanda smör och vaniljsocker och vetemjöl i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan 25 minuter i 175 grader ugn.
Gör havretäcke:
50 g smör
2 dl havregryn
1 msk socker
Smält smör i en kastrull sedan häll havregryn och socker i smöret.
Låt det fräsa lite.
Ta ut kakan ur ugnen efter 25 minuter och lägg på 1 dl sylt som jag valt smak av ros marmelad och strö över havregryn blandning.
Sätt in kakan igen i ugnen några minuter då får fin färg.
Gärna med lite grädde eller glass till.
Lycka till/Love Lotta
2 ägg
3 dl socker
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
Vispa ägg och socker.
Smält smör, blanda smör och vaniljsocker och vetemjöl i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan 25 minuter i 175 grader ugn.
Gör havretäcke:
50 g smör
2 dl havregryn
1 msk socker
Smält smör i en kastrull sedan häll havregryn och socker i smöret.
Låt det fräsa lite.
Ta ut kakan ur ugnen efter 25 minuter och lägg på 1 dl sylt som jag valt smak av ros marmelad och strö över havregryn blandning.
Sätt in kakan igen i ugnen några minuter då får fin färg.
Gärna med lite grädde eller glass till.
Lycka till/Love Lotta