fredag 16 maj 2014

Supergod bröd


ca 25 st
ugn 250 grader 6-8 minuter

50 g jäst
5 dl vatten
2 1/2 msk olja
1 tsk salt
1 msk socker
ca 12-14 dl vetemjöl

Gör så här:
Ljumma vattnet till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke.
Lös jästen i vattnet.
Häll i olja, salt, socker och rör om.
Fortsätt med att hälla mjöl lite i taget och bearbeta degen tills den blir lagom fast.
Häll upp degen på mjölat bakbord.
Knåda lätt och dela i två delar.
Rulla till längder som i sin tur skärs i bitar.
Doppa ovansidan av bitarna i lite mjöl och platta till en aning innan de läggs på bakpappersplåt.
Jäs under bakduk i 30-40 minuter.
Grädda mitt i ugnen, ca 6-8 minuter men ha koll på färg.
Låt svalna på galler och duken över på.

Lycka till/Kram

Juli