10 bitar ugn 175 grader
*
300 g mandelmassa
3 ägg
1/2 dl vetemjöl
6 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 ägg
250 g jordgubbar
1 dl florsocker
Gör så här:
1. Riv mandelmassan, rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Låt kallna.
2. Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad, och rör om ofta. Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen. Blanda i hälften av den vispade grädden och häll i formen.
3. Mixa jordgubbar och florsocker och blanda med resten av grädden och häll i formen.
Frys in tårtan i minst fyra timma eller över natt.
4. Ta ut tårtan 30 minuter innan servering. ställ chokladfingrar eller nåt annat runt kanten på tårta och knyt ett vackert band runt om.
Lycka till!!!