fredag 8 augusti 2014

Spenatgryta

Rapsolja i grytan
2 stora gula lökar hackad små tärningaroch 4 pressad vitlökar, fräs med olja en stund och stek 500 g Nötfärs.
Fryspåse av hackad spenat en hel påse men först sila av vatten sedan i gryta och ta lite vatten för att få puttra lite.
krydda av:
sju kryddor
vitlökpulver
lökpulver
 vitpeppar
allroundkrydda
1-2 köttbuljong tärning
blanda ihop och avsmaka om det behövs mer av buljong.

Riset:
Kastrull: häll lite raspolja, stek filini pasta tills fått färg o häll vatten som står basmatiris portion hur mycket vatten och ris. När häll vatten och en grönsakbuljong låt till börja koka då häll sista ris ca 10 minuter.
Njut av maten!
Spenatgrytan kom från Mohammads hemland.
Mums!!!!!!Kramar

Juli