fredag 11 mars 2016

Bazella gryta

Bazella är ärtor, morötter, valfritt köttfärs, tomatsås och sju kryddor. Det här gången hade utan morötter. 
Mohammad lärde mig med recept från hans hemlandet och jag tycker den är goda med vermicelli pasta och bulgur.

Nu kör vi!

4-6 pers

1 stor gul lök
2-3 vitlökar
500 g valfritt färsen, jag tog nötfärs. 
1-2 köttbuljong 
Lökpulver 
Vitlökspulver 
Aromatkrydda 
Vitpeppar 
Sju kryddor
1 fryspåse av ärtor ca 500-600 g
1 tub tomatpuré 

Häll ärtor i stor gryta och fyll vatten som är lika jämn men inte över för mycket, koka i ca 10 minuter.

Hackad lök, ta lite olivolja på stekpanna. Steka lök, pressad vitlök, färsen, 1 buljongen, kryddor och avsmaka med 7 kryddor om är lagom. Över färsen till ärtor grytan. Röres och se om lagom med vatten är för mycket häll ur. Tömma hela tomatpuré och Röres, avsmaka om behövs en till buljong, 7 kryddor? Låt puttra svag värme 15 minuter undertiden koka bulgur.

Hur gör man med vermicelli pasta o bulgur:
Häll lite raspolja i kastrull, häll 2.5 dl vermicelli och sätt på värme. Ta gaffel och röra hela tiden tills dem fått färg och häll direkt 4 dl vatten innan dem blir mörkt brun. Lägg en buljongtärning i och börjar koka då lägg 2 dl bulgur i. Låt koka i 10 minuter. Lycka till med Bazella 
Kram

Juli