torsdag 31 mars 2016

Aubergine köttfärssås

1 st svart aubergine  (äggplanta)
500 g Nötfärs
1 stor gul lök
2-4 vitlök 
1 st köttbuljong 
Vitlökspulver 
Lökpulver 
Vitpeppar 
Aromatkrydda 
Sju kryddor 
Hel tomatpuré tub

Färsen:

Hackad löken, häll olja i stekpanna och fräsa med lök och pressad vitlök sedan färsen. Krydda alla och köttbuljong. Avsmaka om smaka bra. Lägg undan från plattan.

 Aubergine:

Sätt på 200 grader ugnen, tvätta noga aubergine och sedan skära mellan tjock skiva men inte för tunn och inte för tjock. Lägg alla på en plåt med bakplåtspapper, häll lite olivolja runt och strö salt o peppar. In med ugnen tills dem fått färg och frasiga. Så ut dem och låt dem svalka en stund.

 Ta fram gryta och häll färsen och aubergine i den.
Sätt på värme och häll ca 6-8 dl vatten om bara dem blir som köttfärssås. Kläm ut allt tomatpuré tub och röres tills tomatpuré få fin färg och se till om behövs lite mer vatten eller inte så låt puttra i svag värme i 10 minuter samtidigt när man koka riset också.

Avsmaka om smaka är bra.

Ät och njut från Mohammads hemland köttfärssåsen. =)

Lycka till 


Blandat minnena