torsdag 3 november 2011

Äppelsockerkaka




Ugn 175 grader
125g margarin eller smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Garnering:
3-4 medelstora äpplen
1-2 msk socker
1-2 tsk kanel

Gör så här:

Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
Smält margarin och låt det svalna.
Rör margarin pösigt med sockret.
Tillsätt ett ägg i taget och därefter mjölet, bakpulvret samt mjölk.
Häll smeten i formen.
Skala av äpplena och skär dem i tunna klyftor.
Stick ner dem i smeten tätt intill varandra.
Strö över socker och kanel.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-40 minuter.
Sista kakan få svalna och ta florsocker blanda med vatten och ta lite glasyr runt på kakan.

Serveras gärna med vispad grädde eller glass blir det en enkelt tårta.
Lycka till ♥ Lotta

Blandat minnena