3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
salt
2 burkar kräftstjärtar i lag (170 g st.)
1/2 purjolök
1 dl klippt färsk dill
1 1/2 dl grädde
2 stora ägg
salt, peppar, cayennepeppar efter smak, men jag tog aromatkrydda istället.
125 g smör
2 msk kallt vatten
salt
2 burkar kräftstjärtar i lag (170 g st.)
1/2 purjolök
1 dl klippt färsk dill
1 1/2 dl grädde
2 stora ägg
salt, peppar, cayennepeppar efter smak, men jag tog aromatkrydda istället.
Gör så här:
Börja med att blanda ihop degen.
Här är det en fördel ifall smöret stått framme lite så det inte är så hårt, tärna det också innan du knådar ihop det med mjölet för att sedan
tillsätta vatten och salt. Blanda ihop allt detta och tryck ut det i en pajform (ca 24-26 cm) .
Ställ kallt i ca 30 minuter och nagga sedan med en gaffel innan du förgräddar den i ugnen, 225 grader i 5 minuter, ta ut och häll kräft-fyllningen över paj och ställ in ugnen igen ca 5-15 minuter tills degen fått färg.
Börja med att blanda ihop degen.
Här är det en fördel ifall smöret stått framme lite så det inte är så hårt, tärna det också innan du knådar ihop det med mjölet för att sedan
tillsätta vatten och salt. Blanda ihop allt detta och tryck ut det i en pajform (ca 24-26 cm) .
Ställ kallt i ca 30 minuter och nagga sedan med en gaffel innan du förgräddar den i ugnen, 225 grader i 5 minuter, ta ut och häll kräft-fyllningen över paj och ställ in ugnen igen ca 5-15 minuter tills degen fått färg.
Passa bra till kräftskiva.
Lycka till/Lotta