I Tunisien serverar man den här godbiten framför allt vid stora fester, förlovningar, bröllop m.m.
Mandelträd har vackra, vita blommor och de flesta odlas i trakten av Sfax där min god vän Fathi kommer från.
Färska mandlar smakar sött, friskt och mycket gott.
300 g malen mandel
150 g socker
2 tsk vaniljsocker
2 cl rosenblomvatten
1/2 tsk grön karamellfärg
1/2 tsk röd/rosa karamellfärg
Till garnering: socker
Sikta mandelmjölet
Gör sockerlagen: koka upp socker, vaniljsocker och 1 dl vatten. Tillsätt rosenblomvatten.
Slå sockerlagen över de malda mandlarna. Rör om med en trägaffel.
Knåda mandelmassan på arbetsbänken med fingrarna.
Dela mandelmassan i tre lika stora bitar.
Färga en del med den gröna karamellfärgen och knåda den med händerna.
Färga den andra röd/rosa och knåda den med.
Låt den tredje delen vara ofärgad.
Forma kulorna till smala, ungefär 2 cm tjocka korvar. Fläta ihop dem till en trefärgad fläta.
Skär flätan i bitar på ungefär 25 gram.
Forma dem i handflatorna till släta kulor.
Rulla sedan de färdiga kulorna i socker.
Mums!
Dem passar ju bra till julen tycker jag.
Lycka till!!!
Puss och kram