onsdag 4 september 2013

Bissara

Bissara  4port

Tunisierna är kända över hela världen för sin gästfrihet. De många förrätterna imponerar när man hedras med att bli inbjuden på middag till en familj.

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
1 msk tomatpuré
2 mörka tomater
salt och peppar
500 g bondbönor
4 ägg

Skala den gula löken och vitlöksklyftorna.
Hacka den gula löken och låt den svettas 3-4 minuter i 1/2 dl olivolja.
Tillsätt de pressade vitlöksklyftorna och rör om.

Blanda i tomatpurén.

Flå tomaterna, ta bort kärnorna och skär tomaterna i små tärningar.
Blanda ner i lökröran, smaka av med salt och peppar, låt röran puttra i 5 minuter.

Rör om och tillsätt 1 dl vatten.
Sprita bönorna och ta bort det yttersta skalet.
Tillsätt bönorna, låt röran puttra i 15-20 minuter.

Tillsätt äggen och pochera dem under lock i blandningen i 8 minuter. 
Ta upp dem med en skumslev och lägg upp dem med bönorna och tomatsåsen på tallrikar.

Lycka till/Lotta

Juli