måndag 16 september 2013

Ghriba homs


Tuinsiska små kikärtsrullar
150 g smör
80 g mjöl
250 g kikärtsmjöl
100 g florsocker
1 msk vegetabilisk olja ( den hade jag utan)
Smält smöret på svag värme. Skumma av ytan och bryn smöret tills det blir hasselnötbrunt.
Sikta upp vetemjöl, kikärtsmjöl och florsocker var för sig i en skål.
Blanda de båda mjölsorterna, florsockret och det brynta smöret.
Knåda degen med händerna tills den blir smulig. Värm sedan degen i händerna.
Forma degrullar med ungefär 15 mm diameter.
Skär med en kniv sneda bitar, ungefär 5 cm långa. Låt dem stå i kylskåpet i 30 minuter.
Grädda i ugnen 15-20 minuter i 130 grader.
Låt rullarna svalna och lägg upp dem på ett fat.
Så goda med varm apelsinsås till, mums.
Lycka till /Lotta

Juli