torsdag 1 augusti 2013

Tunisiska Dadelkulor

400 g dadlar
3 skivor rostat bröd
1/2 dl olivolja
50 g saltat smör
100 g strösocker

Dadelkulorna består till största delen av hackade dadlar, socker, saltat smör, olivolja och söndersmulat bröd och de är lätta att göra. De innehåller mycket energi och håller sig färska i flera dagar.
Det saltade smöret måste ha rumstemperatur för att man ska lyckas med det här receptet.

Kärna ur dadlarna och kör dem i matberedaren.
Mal de rostade brödskivorna i matberedaren.
Blanda brödsmulorna med de finhackade dadlarna och knåda blandningen med fingrarna.
Tillsätt 1/2 dl olivolja och knåda blandningen noga med fingrarna.
Tillsätt det saltade smöret och bearbeta blandningen till en slät deg.
Tillsätt 50 g socker
Forma ganska stora kulor med fingrarna. 
Rulla dem i resten av sockret eller floroscker. ( har ej provat med florsocker).
Lycka till/Lotta

Juli