2 port
ugn 200
2-4 lamm kotletter
1 gul lök
3 tomater
Olivolja
Ca 1/2 tsk salt
Svartpeppar
1 vitlöksklyftor
1 tsk oregano
1/2-1 krm kanel
Hackad persilja
Sätt på ugnen.
Skala och hacka löken grovt.
Skålla tomaterna så skalen kan dras av. Skär dem i stora bitar.
Fräs löken nästan mjuk i lite olja i en kastrull. Blanda i tomaterna, lite salt och peppar, vitlök, oregano och kanel.
Pressa i vitlöken. Rör om och koka upp.
Häll över blandningen i en ugnssäker form och lägg lammskivorna ovanpå.
Pensla köttet med lite olja, salt och peppra.
Sätt in formen i mitten av ugnen och låt den stå ca 30-45 minuter, tills köttet är så genomstekt man vill ha det.
smaka av och strö lite hackad persilja över.
Servera med ris, pasta eller potatisklyftor.
Grekisk yoghurtsås.
Gärna steka halloumi ost till och dadlar eller oliver till.
Lycka till
ugn 200
2-4 lamm kotletter
1 gul lök
3 tomater
Olivolja
Ca 1/2 tsk salt
Svartpeppar
1 vitlöksklyftor
1 tsk oregano
1/2-1 krm kanel
Hackad persilja
Sätt på ugnen.
Skala och hacka löken grovt.
Skålla tomaterna så skalen kan dras av. Skär dem i stora bitar.
Fräs löken nästan mjuk i lite olja i en kastrull. Blanda i tomaterna, lite salt och peppar, vitlök, oregano och kanel.
Pressa i vitlöken. Rör om och koka upp.
Häll över blandningen i en ugnssäker form och lägg lammskivorna ovanpå.
Pensla köttet med lite olja, salt och peppra.
Sätt in formen i mitten av ugnen och låt den stå ca 30-45 minuter, tills köttet är så genomstekt man vill ha det.
smaka av och strö lite hackad persilja över.
Servera med ris, pasta eller potatisklyftor.
Grekisk yoghurtsås.
Gärna steka halloumi ost till och dadlar eller oliver till.
Lycka till