Du behöver:
Till degen:
2 ggr kopp vetemjöl under jäsning (plus 6-8 ggr kopp till att knåda
degen, det beror på hur mycket. Ska vara lite kletig för jäsa igen.)
2 ggr stora sked strösocker
2 ggr stora sked torrjäst
1 ggr kopp mjölk
1 1/4 kopp ljummen vatten
1 ggr liten sked salt
Halv kopp rapsolja
Köttfärsfyllning:
3 stora gula lökar
4-6 pressad vitlöksklyftor
500 g nötfärs
2 stora röda eller mix paprika
En hel tub tomatpuré
Lökpulver
Vitlökspulver
Aromatkrydda
Vitpeppar
"Sju kryddor"
1-2 köttbuljong
Ägg till att pensla degen.
Göra degen:
Blanda ihop alla och låt den jäsa under bakduken ca 30 minuter. (kom ihåg bara 2 kopp vetemjöl först.)
Blanda ihop alla och låt den jäsa under bakduken ca 30 minuter. (kom ihåg bara 2 kopp vetemjöl först.)
Knåda mer med vetemjöl tills blir fin degen och lite kletig ska vara. Jäsa 15 minuter under bakduken igen.
Göra färsen:
Hackad lökar och paprika, stek dem och köttfärsen.
Pressade vitlökar blanda ihop.
Krydda av dem alla men avsmaka om behövs mer.
Töm allt tomatpuré ur tuben och lite vatten för att puttra lite stund och köttbuljong i.
Knåda ut degen med lite mjöl och skär bit lägg på vågen typ väga ca 65 gram.
Kavlar ut runt och lägg lite av fyllning och klämma ihop noga blir "tre kanten" se bilden.
Jäsa under bakduken ca 15 minuter till.
Penslar ägg på degen innan in ugnen 180 grader i ca 20 minuter men ha koll på fått luftig och färg.
Gärna sallad till!
Här var Thuvas tre jätte små piroger som var nästan ca 6-7 cm.
Hon hjälpte oss att kavla degen och så hennes tre var små blev mini piroger.
Hon blev glad!
Lycka till mvh Lotta och M.T
Hon hjälpte oss att kavla degen och så hennes tre var små blev mini piroger.
Hon blev glad!
Lycka till mvh Lotta och M.T