måndag 15 september 2014

Kycklingpaj

Ca 6 port

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör/ margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:
ca 1/2 purjolök eller 1 gul lök
1 liten röd paprika
200 g färska eller 1 burk champinjoner
smör eller olja
grillad eller stekt kyckling
2 1/2 dl matlagningsgrädde, 15%
1 1/2 msk vetemjöl + 1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
2 dl riven ost

Blanda ingredienserna till pajdegen och låt den vila kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm diameter. Stöd gärna kanten med en a.folieremsa. Nagga väl och förgrädda ca 10 minuter på nedre av ugn på 200 grader varm.
Finstrimla purjon eller hacka löken, tärna paprikan och skiva champinjonerna. Fräs allt i lite smör eller olja. Finfördela och blanda i kycklingen.
(OBS! Mängden kan vara en hel, halv eller rester av kyckling beroende på hur många pajen ska räcka till. Till 6 portioner kan det vara lagom med ca 400g kött.)
Tillsätt grädde och mjölet utrört i vattnet och låt puttra i 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg röran i pajskalet och strö över riven ost. Grädda mitt i 200 grader varm i 15-20 minuter.

Ha med sallad och feta ost till.
Lycka till och kram Lotta

Juli