50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 msk vatten
Smaksättning: 2 tsk vaniljsocker eller citron, apelsin
175 grader ugn
Gör så här:
Smörj och bröa en rund form.
Smält smöret och blanda med mjölken.
Vispa ägg och socker kraftigt i en bunke så blandningen blir vit och pösig. Tillsätt mjölk-smörblandningen och vald smaksättning (vaniljsocker eller citron, apelsin).
Rör ner mjöl och bakpulver. Blanda till en jämn smet.
Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda kakao utrört i vatten med resten av smeten och ringla ner den ljusa smeten, vicka lite på formen så smeten flyter ut jämt.
Grädda kakan i ugnen nedre del i 35-40 minuter. Om ovansidan verka bli för mörk lägg över en bit a-folie. Känns med en sticka om kakan känns torr och färdig. Låt kakan ligga kvar i formen i 6-8 minuter. Om kakan inte vill lossna ur formen, ta blöt en handduk i en kallt vatten och lägg över formen en lite stund.
Lät kakan svalna en stund.
Lycka till kram
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 msk vatten
Smaksättning: 2 tsk vaniljsocker eller citron, apelsin
175 grader ugn
Gör så här:
Smörj och bröa en rund form.
Smält smöret och blanda med mjölken.
Vispa ägg och socker kraftigt i en bunke så blandningen blir vit och pösig. Tillsätt mjölk-smörblandningen och vald smaksättning (vaniljsocker eller citron, apelsin).
Rör ner mjöl och bakpulver. Blanda till en jämn smet.
Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda kakao utrört i vatten med resten av smeten och ringla ner den ljusa smeten, vicka lite på formen så smeten flyter ut jämt.
Grädda kakan i ugnen nedre del i 35-40 minuter. Om ovansidan verka bli för mörk lägg över en bit a-folie. Känns med en sticka om kakan känns torr och färdig. Låt kakan ligga kvar i formen i 6-8 minuter. Om kakan inte vill lossna ur formen, ta blöt en handduk i en kallt vatten och lägg över formen en lite stund.
Lät kakan svalna en stund.
Lycka till kram