tisdag 7 oktober 2014

Tjocka pizza

( 6-10 personer)
Du behöver:
Till degen:
2 ggr kopp vetemjöl under jäsning (plus 6-8 ggr kopp till att knåda degen, det beror på hur mycket. Ska vara lite kletig för jäsa igen.)
2 ggr stora sked strösocker
2 ggr stora sked torrjäst
1 ggr kopp mjölk
1 1/4 kopp ljummen vatten
1 ggr liten sked salt
Halv kopp rapsolja

Köttfärsfyllning:
2 stora gula lökar
4-6 pressad vitlökklyftor
500 g nötfärs
2 stora gröna paprika
En hel tub tomatpure
Gröna oliver halv av burk
Lökpulver
Vitlökspulver
Aromatkrydda
Vitpeppar
"Sju kryddor"
1-2 köttbuljong

Början och sista:
Passerade tomater och riven ost

Göra degen:
Blanda ihop alla och låt den jäsa under bakduken ca 30 minuter. (kom ihåg bara 2 kopp vetemjöl först.)

Knåda mer med vetemjöl tills blir fin degen och lite kletig ska vara. Jäsa 15 minuter under bakduken igen.

Delar ut två bitar och platta ut två plåtar med bakplåtspapper med lite olivolja så inte fingrarna fastnar av degen.

Bred ut passerade tomater på degen.

Göra färsen:
Hackad lökar och paprika, stek dem och köttfärsen.
Pressade vitlökar blanda ihop.
Krydda av dem alla men avsmaka om behövs mer.
Töm allt tomatpure ur tuben och lite vatten för att puttra lite stund och köttbuljong i.
Skiva oliver, lägg i och blanda ihop. Avsmaka om lite surt pga passerade tomater, ta en sockerbit i och röres.

Bred köttfärsen på degen och strö av riven ost runt.
In med plåten mitt i ugnen av 180 grader varm.
Ca 20 minuter men ha koll på dem degen blir luftig och torr.

Gärna sallad till!

Lycka till och hör av er om nåt frågor.

Juli