Ingredienser ca 30 st:
1 förpackning deg (fyrkantig) finns på arabisk mataffär
1/2 förpackning glasnudlar
400 g nötfärs
1 finriven morot
1 bit finriven vitkål
1 pressad vitlöksklyfta
Lite finskuren purjolök
1 ägg
Grönsaksbuljong
Soya
Sju kryddor
Briyani
Lökpulver
Vitlökspulver
Aromatkrydda
Rapsolja
Koka upp en kastrull med vatten.
Börja sen med att fräsa köttfärsen tillsammans med lite av sju kryddor och biryani. Ställ den åt sidan när den är färdig.
Stek sen dina färdig rivna grönsaker i en stekpanna med lite olja på medelvärme.
Tillsätt ägget, buljongen och lite lökpulver, vitlökspulver, aromatkrydda. Blanda och låt det wokas lite.
Lägg i halva förpackningen med glasnudlarna i de kokande vattnet.
Ställ undan kastrullen ifrån den varma plattan och lägg i nudlarna. Sätt
på ett lock och låt nudlarna ligga i de varma vattnet i 3 minuter med
lock på.
Skölj sen nudlarna med kallt vatten och klipp dom i mindre bitar
Blanda köttfärsen med grönsakerna och nudlarna. Låt allting svalna innan du börjar rulla vårrullarna.
Så här rullar du vårrullarna steg för steg:
Du kan blanda en liten skål med mjöl/vatten och använda som "klister"
för att limma ihop ändarna på vårrullen. Se till att ha en fuktig
bakshandduk över den andra degen som du inte arbetar med så den inte
torkar ut!
Ta lite "lim" där uppe på toppen så sitter den fast ordentligt!
Hetta upp lite olja i en stekpanna på låg/medel värme och fritera vårrullarna tills dom får en fin färg på båda sidor.
"OBS" Var försiktig med hett olja, ha alltid lock bredvid om fall börjar flammar upp, lägg lock på en gång och ta grytlapp drar gryta från plattan.
SLÄCKA aldrig med vatten då blir värre flammar upp och kan skada dig själv.
Locken och brandfilten är viktiga ha i köket.
Ojojoj, Älskling M.T tog dubbla portion =)
Lycka till!