söndag 29 mars 2015

Dubbla havreflarn med nutella

Dubbla havreflarn med nutella

ca 15 st

Ingredienser

75 g smör
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver
Burk av nutella

Så här gör du:
  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Sätt på ugnen på 200 grader.
  3. Blanda ner de övriga ingredienserna till en smidig smet.
  4. Klicka ut med sked på bakplåtspapper. (Tänk på att de rinner ut och blir större än vad man gjorde dem)
  5. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  6. Låt flarnen svalna och lossa dem försiktigt från plåten.
  7. Bred nutellakrämen på ett flarn och sätt ihop det med ett annat.
  8. Låt stelna i frys eller kyl (beroende på hur bråttom man har).
  9. Ät och njut! Lycka till

Blandat minnena