söndag 9 mars 2014

Tacopaj


1. Pajdeg:

2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt 2 matskedar vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. Tryck ut degen i en smord pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
2. Fyllning:

500 g Nötfärs
En påse tacosmix
Halv påse av fryspåse "Thai" wok grönsaker
1 hackad röd lök
Hackad färsk bladpersilja

Bryn köttfärsen i lite margarin . Tillsätt kryddmix och 1,25 dl vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då.
Och stek andra wokgrönsaker, löken och persilja ihop.

3. chilisåsen:

2 dl crème fraîche
Chilisåsen
Aromatkryddor
Blanda créme fraiche och chilisås avsmaka om är ok med lite kryddor.

4. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet och bred över crème fraîche. Riv osten och skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö till sist över osten.

Grädda pajen 10-15 min eller tills osten smält och fått fin färg.

Lycka till/Lotta

Juli