onsdag 1 juni 2016

Glasstårta bär och maräng


Ingredienser till en Glasstårta för 10 personer

2 färdiga marängbottnar 
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
225 g hallon/blåbär
Dekorering
1 dl vispad grädde
Färska bär

Gör så här: 
1. Klä en springform på ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper.

2. Lägg en av marängbottnarna i botten av formen.

3. Vispa grädden rätt hårt. Inte så det blir smör, men den ska vara fast.

4. Tillsätt den kondenserade mjölken och bären. Rör ihop tills allt är välblandat.


5. Häll smeten i formen och lägg den andra marängbotten ovanpå. Täck formen med plast eller aluminiumfolie och ställ i frysen i ca 5 timma men för mig hade över natt till nästa dag festen då

 6. Ta upp tårtan ca en halvtimme innan du ska servera den. Dekorera med grädde och färska bär. Jag hittade Fredriks recept från tidningens hembakat. Klicka hans länk nere.
Smarrig tårta som är perfekt till sommar. Lycka till

Juli