Hittat recept hos "bland bullar & bröd blogg"
12 rutor kakan
125 g smör
1 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
175 g färska, urkärnade dadlar
1 msk (farin)socker
1 msk sirap
2 tsk kakao
10 g smör
2 1/2 dl vatten
Rör smör, socker och vaniljsocker pösigt. Vispa sedan ner ägget.Blanda mjöl och bakpulver. Blanda i detta i smeten.Tryck ut hälften av degen i en smörad och bakplåtsklädd form (18x27 cm). Forma den andra hälften till en boll och lägg i kylen i ca 30 min.Koka upp dadlar, farinsocker, sirap, kakao och vatten i en liten kastrull. Sänk sedan värmen och låt sjuda tills dadlarna löst upp sig och vattnet kokat bort. Kyl fyllningen i kylen ca 15 min.Bred ut fyllningen över degen i formen och riv resten av degen (bollen) över fyllningen.Grädda kakan i 175 grader ca 30 min, den ska bli gyllenbrun. Låt svalna och skär den sedan i rutor.
Lycka till