måndag 23 november 2015

Mohammads Kataif

 Smeten:
1 1/2 glas vetemjöl
Nyp salt
Nyp strösocker
Halv glas semolina (mannegryn)
50 gram torrjäst
Lilla sked halv av gurkmeja
1 glas vatten ljummen
1 glas mjölk
Lilla sked rosenvatten


Fyllning:
Lilla burk som heter "Creamy puck" finns köpa på utländsk/arabisk mataffär eller coop,ica, willys om dem har den.

Sockerlag:
1 glas vatten 
1 glas strösocker
1/2- 1 msk rosenvatten

 Blanda ihop alla i en skål.
Värm stekpanna med margarin och häll lite smeten så inte blir för tunn och inte för tjock. fin färg och vänd inte båda sidor utan  bara enda under.

 Plättorna få vila och sedan ta en klick av "Creamy puck" som finns med på bilden.
Vik halv som måne och nyp rund kanter så sitter ihop ordentlig.

Ta fram gryta med raspolja och slå på värme. Vad försiktig med att lägga dem så du inte få bränna dig.
Friterad dem tills dem fått fint färg. Lägg dem faten med hushållspapper.

Sockerlag:
Ta fram kastrull med 1 glas vatten och 1 glas srösocker och 1/2-1 msk rosenvatten.
Koka dem 10 minuter och ta undan att få svalnar.

Lägg Kataif i sockerlag och få suga upp lite stund innan ni fika med god te.
Lycka till!

Juli