fredag 15 januari 2016

Loubieh bel zeit


Loubieh bel zeit- brytbön gryta 

1 gul hackad lök
2-3 pressad vitlök 
250 g nötfärs 
Vitlökspulver 
Lökpulver 
Vitpeppar 
Sju kryddor 
1 köttbuljong 
Aromatkrydda 
Fryspåse brytbönor
Hel tub tomatpuré 

Koka hela brytbönor från påse och koka ca 10-15 minuter på mellan värme undertiden när du steka färsen. (Inte för mycket vatten över bönor utan precis lika bönor o vatten lite mindre.

Stek lök och vitlök fräsa en stund, lägg färsen och steka. Krydda vitlök, Lökpulver, Vitpeppar, 1 tsk sju kryddor, köttbuljong. 
 Häll färsen i grytan med bönor och töm hela tuben av tomatpuré. Röres på svag värme låt den puttra ca 15 minuter för få mer smak men avsmaka om vill krydda mer eller en till buljongtärning.
Gärna med bulgur eller ris till.
Lycka till!

Juli